Att marknadsföra sig på internet

Att marknadsföra sig på internet med sökmotoroptimering. Internet har idag blivit en mycket smidig, snabb och populär kanal för marknadsföring. Marknadsföring på nätet kan ske genom så kallad sökmotoroptimering eller via sökmotormarknadsföring i form av sponsrade länkar.

Sökmotormarknadsföring. Sökmotoroptimering innebär att man arbetar för att få företaget och den aktuella sajten att synas i olika sökmotorer. Just synligheten i sökmotorer är av största vikt inom SEO eftersom en bra placering i sökmotorers resultatlistor hjälper till att driva relevant trafik till din sajt. Sökmotormarknadsföring kan bestå av sökmotoroptimering (för att avancera i SERP:en, det vill säga sökmotorns sökresultatlista) eller av sponsrade länkar (för en optimal placering exempelvis på resultatsidans förstasida).

Sökmotoroptimering! Inom SEO arbetar man med sökmotorpositionering för att skaffa en viss sida bra ranking – en bra position – i de olika sökmotorernas träfflistor. En bra placering i sökmotorns resultatlista, den så kallade SERP:en, är en förutsättning för att synas och därmed även lyckas på nätet. En bra placering driver mer trafik till din sajt, och genererar i längden också mer inkomster exempelvis via sökmotoroptimering, försäljning eller annonsintäkter. Sponsrade länkar. Sponsrade länkar erbjuds av bland annat Google, Yahoo och Eniro, och erbjuder bland annat chansen att mot betalning garanteras en bra placering i sökmotorns träfflista.

Ofta ingår så kallade sponsrade länkar i olika nätverk där du ”köper ett önskat sökord”, varefter sponsrade länkar med det önskade sökordet sedan placeras ut på olika sajter i form av sökordsannonser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>